Sifo - Forbruksforskningsinstituttet

New Perspectives on Children’s Belonging

84 views 12. juni 2025

The seminar “New Perspectives on Children’s Belonging” took place on June 6th 2025, at Litteraturhuset in Oslo. This event marked the conclusion of the four-year research project “Belong,” formally titled “Practices and Policies of Belonging Among Minority and Majority Children from Low-Income Families”. The project was funded by the Research...

FoodLessons: Norsk matkultur i fremtiden. Et bidrag til matnasjonen Norge 2030

39 views 4. april 2025

Filmen oppsummerer prosjektet «FoodLessons – kulinarisk arv som en ressurs i byggingen av matnasjonen Norge» ved SIFO. I filmen besøker og intervjuer prosjektleder Annechen Bahr Bugge bønder, kokker og forhandlere. Prosjektet FoodLessons studerer hvordan en revitalisering av vår kulinariske arv kan brukes i næringsutvikling og verdiskapning....

FoodLessons: Pultost - mer enn en ost!

29 views 4. april 2025

Den tradisjonelle osten pultost kan brukes på mange måter, og denne filmen viser noen av dem. Filmen ble laget til et arrangement på Dyrsku’n i 2024 om produkter fra surmjølk. Filmen er en del av prosjektet «FoodLessons – kulinarisk arv som en ressurs i byggingen av matnasjonen Norge» ved SIFO. Prosjektleder er Annechen Bahr Bugge. Filmen...

Tanker fra et kjøkken – en kulturstudie av 20 nye kjøkken i Oslo i et forbruksperspektiv

56 views 27. februar 2025

Denne filmen er et kapittel i rapporten Tanker fra et kjøkken, SIFO fagrapport nr. 1 2004. Rapporten og videoen kan betraktes som gjensidige illustrasjoner av kjøkken som sosialt rom i et forbruksperspektiv. Rapporten er skrevet av Virginie Amilien, Tone Bergh og Sigrid K. Helstad ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO. Rapporten er...

The Futures We Imagine: The Imagine Project End Conference

234 views 19. desember 2024

Den 10. desember 2024 ble sluttkonferansen til prosjektet Imagine, finansiert av Norges Forskningsråd, holdt på Litteraturhuset i Oslo. Konferansier Mads Bruun Høy leder oss gjennom et program med kunstneriske innslag og innlegg fra forskerne i prosjektet. Marte Wulf - spiller og synger Velkommen - Mads Bruun Høy Nye måter å forholde seg til...

Fiskeoppdrett og global matsikkerhet

86 views 5. desember 2024

Hvordan kan norsk laksefôr- og oppdrettsnæring bidra til FNs bærekraftmål om global matsikkerhet? FNs Havpanel legger vekt på oppdrettsnæringens viktige rolle for bedre matsikkerhet, og Norges strategi for matsikkerhet i utviklingspolitikken fremhever involvering av norsk næringsliv og norske kompetansemiljø. I dette seminaret spør vi om norsk...

Portoguese wool and breeds

147 views 19. februar 2024

Webinar from the Woolume Conference in Istebna, Portugal 26.27. October 2023. Presentations by Gianni Montagna and Carla Pereira. The main objective of the Woolume project is to explore how an under-utilized natural resource – wool from remote mountain regions – can be maximized into materials in local sustainable industry innovation systems...

Ja, vi elsker brunost

210 views 7. november 2023

Hva er det mest vanlige i norsk kosthold – som er så vanlig at vi glemmer hvor spesiell den er? Jo, brunosten. Denne filmen handler om brunostens historie, og viser hvordan den fortsatt er aktuell i dag. Filmen er en del av prosjektet «FoodLessons – kulinarisk arv som en ressurs i byggingen av matnasjonen Norge» ved SIFO. Prosjektleder er...

Lost in the masses - LASTING PROJECT END SEMINAR

235 views 24. oktober 2023

The Lasting project presents findings from 3 years of research on product lifespans and sustainability. The project led by Consumption Research Norway SIFO at Oslo Metropolitan University (OsloMet) gathered actors from the Norwegian home appliances, textile and furniture sectors. The partners have researched the material streams, consumer and...

What characterizes a sustainable food system?

279 views 29. august 2023

SIFO is part of the international project FOOdIVERSE, which aims to strengthen the consumption of local and organic food. The film showcases work at Hadeland Andelslandbruk (Community Supported Agriculture), which is a living lab within the project. Living labs ensure participation, meaning that those at the center of what we are researching are...

Hva er et bærekraftig matsystem?

303 views 29. august 2023

SIFO er med i det internasjonale prosjektet FOOdIVERSE, som har som mål å stryke forbruket av lokal og økologisk mat. Filmen viser arbeid på Hadeland Andelslandbruk, som er en living lab i prosjektet. Living labs sikrer medvirkning, altså at de som står i senter for det vi forsker på involveres aktivt i forskningen. Forskerne deltar aktivt i...

Hvorfor er det så vanskelig å redusere plast?

136 views 20. juli 2023

Prosjektet REDUCE undersøker bruken av plast og hvordan vi kan redusere plastforbruket i hverdagen. Filmen viser workshop i prosjektgruppen og intervju med prosjektets medlemmer. REDUCE er finansiert av Norges forskningsråd.