TKD - Teknologi, kunst og design

Lunsjpåfyll: Fokus på helseteknologi

222 views 13. februar 2019

The presentation about co-design in clinical care will be held in English. Stipendiat Laila Steen fra Produktdesign vil presentere sitt Forskningsprosjekt om med-design i klinisk helsetjeneste. Dette prosjektet utforsker hvordan en menneskesentrert designtilnærming kan benyttes til å designe helsetjenester der brukernes behov står i sentrum.

Anerkjennelse

1.172 views 18. desember 2018

Video 2 av 2. Professor Anne Greve fortsetter introduksjonen til temaet anerkjennelse relatert til barn og unge.

Universell utforming: 7 prinsipper

680 views 8. mars 2017

Filmen belyser universell utforming som fagbegrep.

Anerkjennelse

1.304 views 18. desember 2018

Video 1 av 2. Professor Anne Greve fortsetter introduksjonen til temaet anerkjennelse relatert til barn og unge.

Mangfold

1.101 views 18. desember 2018

Video 2 av 2. Psykiater og universitetslektor Anne Kristine Bergem fortsetter introduksjonen til temaet mangfold og hvilke utfordringer man kan møte om man ikke er klar over sine egne verdier og holdninger i møte med personer med annen kulturell bakgrunn.

1.253 views 18. desember 2018

Video 1 av 3. Førsteamanuensis Anita Sundnes gir en tre-delt introduksjon til Bronfenbrenners utviklingsøkologiske modell og hvordan den kan brukes for å utforske barns livsverden.

1.174 views 18. desember 2018

Video 3 av 3. Førsteamanuensis Anita Sundnes avslutter den tre-delte introduksjonen til Bronfenbrenners utviklingsøkologiske modell og hvordan den kan brukes for å utforske barns livsverden.

1.164 views 18. desember 2018

Video 2 av 3. Førsteamanuensis Anita Sundnes fortsetter den tre-delte introduksjonen til Bronfenbrenners utviklingsøkologiske modell og hvordan den kan brukes for å utforske barns livsverden.

Universal Design - Principle 1 / Universell Utforming - Prinsipp 1

177 views 20. desember 2018

Equitable Use. The design is useful and marketable to people with diverse abilities. Like muligheter for bruk. Utformingen skal være brukbar og tilgjengelig for personer med ulike ferdigheter.

Universal Design - Principle 2 / Universell Utforming – Prinsipp 2

174 views 20. desember 2018

Flexibility in Use. The design accommodates a wide range of individual preferences and abilities. Fleksibel i bruk. Utformingen skal tjene et vidt spekter av individuelle preferanser og ferdigheter.

Universal Design - Principle 3/ Universell Utforming – Prinsipp 3

167 views 20. desember 2018

Simple and Intuitive Use Use of the design is easy to understand, regardless of the user's experience, knowledge, language skills, or current concentration level. Enkel og intuitiv i bruk. Utformingen skal være lett å forstå uten hensyn til brukerens erfaring, kunnskap, språkferdigheter eller konsentrasjonsnivå.