AFI - arbeidsforskningsinstituttet

Når er lokal mat også bærekraftig?

20 views 25. august 2022

Mange kommuner som skal omstille seg til en mer bærekraftig hverdag må både fortolke og formidle hva sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft kan bety for dem lokalt. Samtidig må og er de forventet å ivareta lokale næringsinteresser. I noen kommuner er landbruk med stort fokus på kjøttproduksjon en sentral næring. Å stimulere til et rent...

Hva innebærer bærekraft for en kjøttproduserende kommune?

20 views 4. juli 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Inger Lise Willerud, klima og...

Bruk av kontrakter lovlig, riktig og fornuftig

17 views 4. juli 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I dette foredraget forteller Nicolaas Stijn Groenendijk,...

Oppfyllelse av strategiske mål gjennom kontraktsoppfølging

10 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Tanja Huse-Fagerlie,...

Nico Groenendijk forteller om forskningen bak Kjøp Bærekraftig-prosjektet

24 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Nico Groenendijk, professor i...

Bærekraftige måltider i offentlige kjøkken

7 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. Her forteller Marte von Krogh og Hanne Ringstrøm om...

Erfaring fra bærekraftige innkjøp i Tysvær kommune

11 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. - Anne Dagsland, innkjøpssjef i Tysvær kommune, deler her sin...

Status og plan for innkjøp av mat og drikke ved OsloMet

3 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Gunn-Sølvi Arveschoug, seksjonsleder...

Kjøkkentjenesten. Matomsorg og glede i Grimstad kommune

7 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. Her forteller kjøkkensjef og enhetsleder I Grimstad commune,...

Kristin Reichborn-Kjennerud ønsker velkommen til Kjøp Bærekraftig-seminar

16 views 31. mai 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen ønsker prosjektleder og forsker ved AFI på...

Handlingsrom for innkjøp av mat

19 views 31. mai 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller professor ved det juridiske fakultet...

Viken viser vei… med satsing på sunn, økologisk, bærekraftig mat!

58 views 27. mai 2022

Dette seminaret ble holdt i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller anskaffelsesrådgiver i Viken fylkeskommune Lene Ulleberg om bærekraftsmål og...