SAMSVAR: Kan vi gjøre Oslo selvforsynt?
Urbant landbruk er i vinden. Vi dyrker grønnsaker på andelsgårder, i bakgårder og på hustak. Det gir rekreasjon, god helse og gleden over kortreist mat – men det er også et mer alvorlig bakteppe: Kriser som pandemi og krig i Europa gjør oss sårbare for høyere priser og begrenset tilgang på matvarer.
På OsloMet forsker vi på hvorfor urbant landbruk har blitt så populært, hvilke matsystemer kommunen kan bidra til og hvorfor dyrking i byen er med på å gjøre det godt å leve i fremtidens byer.
I dette SAMSVAR-seminaret spør vi: Hva skal til for at vi kan dyrke mer mat lokalt? Hvor mye mat trenger vi, og hvordan kan vi best lagre maten når siloene ikke finnes lenger? Hvor butter det, og hva er vanskelig? Hva skal til for å gjøre Oslo mer selvforsynt?
Du møter:
- Einar Bråthen, NIBR
- Gunnar Vittersø, SIFO
- Hilde Herrebrøden, Bymiljøetaten i Oslo
- Øystein Hvamen Rasmussen, Bybonden i Oslo
- Siri Mittet, Gruten