9 av 17: Kommunikasjon og samarbeid

389 views 19. oktober 2022

Dette er niende film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om å legge til rette for god kommunikasjon og godt samarbeid i forkant av - og underveis i - en radiologisk undersøkelse. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

7 av 17: Utvikling 3 til 18 år

378 views 19. oktober 2022

Dette er syvende film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om barns utvikling og evne til samarbeid, og hva man som radiograf bør tenke på når man har pasienter i aldersgruppen 3-5 år og 6-17 år. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

6 av 17: 6 måneder til 3 år

360 views 19. oktober 2022

Dette er sjette film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om barns utvikling og evne til samarbeid, og hva man som radiograf bør tenke på når man har pasienter i aldersgruppen 6 måneder til 3 år. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

5 av 17: Nyfødt til 6måneder

368 views 19. oktober 2022

Dette er femte film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om barns utvikling og hva man som radiograf bør tenke på når man har pasienter i aldersgruppen 0 - 6. måneder. Underviser er Barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

1 av 17: Organisering av barneradiografi

387 views 19. oktober 2022

Dette er første film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen tar for seg hvordan barnerøntgen kan være organisert. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

Forskerportrett: Kristin Bergaust

114 views 28. februar 2022

Professor Kristin Bergaust er utdannet billedkunster fra Statens Kunstakademi og har en cand.mag innen litteratur og språk. Hennes kunstneriske praksis omfatter galleripresentasjoner så vel som sosiale, performative prosjekter og interdisiplinære samarbeid.

Digitalt escape room

3.372 views 4. januar 2022

Ruben Jervell Pettersen og Mats Nylén-Eriksen ved HF presenterer læringsopplegget de har utviklet og bruker i undervisningen sin.

PANSOC - Marie Curie introduction

208 views 4. desember 2021

Read more about the program here: Centre for Research on Pandemics Society (PANSOC) - An OsloMet Centre of Research Excellence studying the societal aspects of pandemics

Vår Forskning Viser - Forbruk og utslipp

527 views 2. desember 2021

Forskningsfomidling som film. Første episode av en ny forskningserie, Vår Forskning Viser. Forsker Harald Throne-Holst snakker om klimaendringer og utslipp knyttet til vårt forbruk, i tillegg til konkrete tiltak for å redusere eget utslipp.

Populism in Democracies and Autocracies

146 views 2. desember 2021

Irina Busygina, professor at the Higher School of Economics in Saint Petersburg, Russia, discusses why populism is attractive and on the rise in many countries, and what characterises populism in democratic and autocratic states respectively.

5 av 8 - Ungdata 2021 - Skyld skam og frihet

201 views 1. desember 2021

Andreas Borud introduserer:Monika Grønli Rosten som har en samtale med Abid Raja og Nancy Herz. Årets Ungdatakonferanse vil gi et bredt bilde av hva som står på spill for ungdom i dag. Det skal handle om noen tydelige tendenser – som krav til prestasjon, nye politiske strømninger og det digitale livet. Samtidig vil vi vise fram kompleksiteten....

4 av 8 - Ungdata 2021 - Mønster og Motstand

280 views 1. desember 2021

Starter med en videosnutt med intervjuer av ungdom Andreas Borud introduserer: Alt som skjer i familien. – Ingunn M. Eriksen, NOVA, OsloMet. “Jævla terrorist!” – Azin Banafsheh og Rune Ellefsen, Institutt for kriminologi og rettssosiologi, UiO. Farlige gutter, stressa jenter? – Kristoffer Chelsom Vogt, Sosiologisk institutt, UiB. En videosnutt,...