TKD - Teknologi, kunst og design

SKUP - kunst og skapende prosesser som metode i skoleutvikling

379 views 31. januar 2017

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Sara Birgitte Øfsti presenterer SKUP -skoleutviklingsprosjektet i Den kulturelle skolesekken.

Multimodal læringsressurs i kunst og håndverk: Fagdidaktikk for aktiv læring

521 views 31. januar 2017

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Peter Haakonsen presenterer prosjektet "khdele", som dreier seg om å utvikle en åpen database hvor man kan søke etter lærestoff i kunst og håndverk.

Åpning av kunst- og håndverkskonferansen 2017

373 views 31. januar 2017

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner konferansen.

Faggrupper for lærere i kunst og håndverk

354 views 31. januar 2017

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Irene Brodshaug snakker om fagruppene for lærere i kunst og håndverk i Skedsmo kommune, og viser til på fagsamarbeid for dem som underviser i kunst og håndverk i grunnskolen.

Arkitektur i ungdomsskolen

641 views 31. januar 2017

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Eva Lutnes presenterer et undervisnigsopplegg om arkitektur som hun har brukt ved Ener ungdomsskole.

Veileder i kunst og håndverk

412 views 31. januar 2017

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Birthe Duesund Nilsen og Irene Brodshaug har sittet i arbeidsgruppe for utdanningsdepartementet og vært med å utvikle læreplanen for kunst og håndverk.

Teknologi i kunst og håndverk

1.188 views 31. januar 2017

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, Torgeir Waterhouse, snakker om hvor stor rolle teknologi spiller og kommer til å spille innen kunst og håndverk.

Deconstructed screenprinting: mønster i tom silketrykkramme

737 views 8. desember 2016

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. I eksempelet brukes bobleplast og tekstilmaling. I stedet for bobleplast kan man bruke hva som helst med tekstur. La tørke natten over, bruk deretter stamfortykkelse når mønsteret overføres til tekstil. Faglærer og «programleder» er Gitte Skjønneberg,...

Rusttrykk: tekstiltrykk med kjemisk reaksjon

663 views 8. desember 2016

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Bland vann og litt eddik i en bolle, og bløtlegg et tekstil i blandingen. Spre tekstilet utover et brett og legg på ulike gjenstander av jern. Legg deretter stoffet over gjenstandene og dekk til med et håndkle og plast (f.eks. en søppelsekk). La det stå natten...

Personvern

767 views 2. mai 2016

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Denne filmen gir deg litt å tenke på når det gjelder personvern på internett.

Øyvind Grøn's Astrolunsj med Arne Næss

596 views 17. mars 2016

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON.

Sunprint: overføring av trykk med lys

798 views 1. mars 2016

NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL OG KAN INNEHOLDE UTDATERT INFORMASJON. Sunprint er en trykkmetode for å få ulike motiv på et stoff Malingen males over stoffet med en bred pensel og legg over små ting som kan lage mønster opp på det våte stoffet. Det kan være botaniske materialer, sakser, knappenåler, knapper etc La det ligge over...