AFI - Arbeidsforskningsinstituttet

Kjøp Bærekraftig: Kantinefokus

326 views 9. mars 2023

Leder i Matvalget, Marte von Krogh, snakker om arbeidet med Viken fylkeskommune. Hvordan skape matglede i barn og unges skolehverdag? Jo, kantina må være hjertet i skolen og ikke bare en utgiftspost.

Kjøp Bærekraftig: Forankring

210 views 9. mars 2023

Leder i Matvalget, Marte von Krogh, snakker om arbeidet med Viken fylkeskommune, og hvor viktig politisk forankring var i omlegging til mer bærekraftig innkjøp for skolekantinene.

Kjøp bærekraftig: Skolen som juridisk enhet

179 views 9. mars 2023

Leder i Matvalget, Marte von Krogh, snakker om arbeidet med Viken fylkeskommune. Skolene der har fått flere muligheter til å styre innkjøp ved at de opererer som egne juridiske enheter.

Kjøp bærekraftig: Historien er ikke skrevet ennå

209 views 9. mars 2023

Leder i Matvalget, Marte von Krogh, snakker om arbeidet med Viken fylkeskommune, og hvorfor historien om dreining mot bærekraftig skolemat ennå ikke er skrevet.

Kjøp Bærekraftig: Gode råd

283 views 9. mars 2023

Leder i Matvalget, Marte von Krogh, kommer med gode råd til hvordan man kan lykkes med mer bærekraftig mat i offentlig sektor. Hun bruker eksempler fra Matvalgets samarbeid med Viken fylkeskommune. Videoen inngår i et digitalt læreverk; Kjøp Bærekraftig, utviklet av AFI OsloMetX.

Tonje Sanden Sannes

487 views 4. januar 2023

Arbeid, helse og inkludering

The hunt for the virus causing the 1918 influenza pandemic

175 views 25. november 2022

The hunt for the virus causing the 1918 influenza pandemic and how it has informed science and preparedness for future pandemics. Jeffrey Taubenberger (NIAID) and John Oxford (QMUL) speaks at The Norwegian Academy of Science and Letters as guests of Svenn-Erik Mamelund’s CAS project.

Når er lokal mat også bærekraftig?

269 views 25. august 2022

Mange kommuner som skal omstille seg til en mer bærekraftig hverdag må både fortolke og formidle hva sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft kan bety for dem lokalt. Samtidig må og er de forventet å ivareta lokale næringsinteresser. I noen kommuner er landbruk med stort fokus på kjøttproduksjon en sentral næring. Å stimulere til et rent...

Hva innebærer bærekraft for en kjøttproduserende kommune?

238 views 4. juli 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Inger Lise Willerud, klima og...

Using contracts correctly, reasonably and legally correct

269 views 4. juli 2022

This presentation was a part of a seminar 9th-10th of March 2022, organized by the research project “Innovative, sustainable public procurement of food and catering services”, where researchers and the procurement department in DFØ are helping public organizations on how to buy food and catering services more sustainably. In this presentation,...

Oppfyllelse av strategiske mål gjennom kontraktsoppfølging

214 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Tanja Huse-Fagerlie,...

Bærekraftige måltider i offentlige kjøkken

202 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. Her forteller Marte von Krogh og Hanne Ringstrøm om...