AFI - Arbeidsforskningsinstituttet

The hunt for the virus causing the 1918 influenza pandemic

83 views 25. november 2022

The hunt for the virus causing the 1918 influenza pandemic and how it has informed science and preparedness for future pandemics. Jeffrey Taubenberger (NIAID) and John Oxford (QMUL) speaks at The Norwegian Academy of Science and Letters as guests of Svenn-Erik Mamelund’s CAS project.

Når er lokal mat også bærekraftig?

112 views 25. august 2022

Mange kommuner som skal omstille seg til en mer bærekraftig hverdag må både fortolke og formidle hva sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft kan bety for dem lokalt. Samtidig må og er de forventet å ivareta lokale næringsinteresser. I noen kommuner er landbruk med stort fokus på kjøttproduksjon en sentral næring. Å stimulere til et rent...

Hva innebærer bærekraft for en kjøttproduserende kommune?

104 views 4. juli 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Inger Lise Willerud, klima og...

Using contracts correctly, reasonably and legally correct

122 views 4. juli 2022

This presentation was a part of a seminar 9th-10th of March 2022, organized by the research project “Innovative, sustainable public procurement of food and catering services”, where researchers and the procurement department in DFØ are helping public organizations on how to buy food and catering services more sustainably. In this presentation,...

Oppfyllelse av strategiske mål gjennom kontraktsoppfølging

87 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Tanja Huse-Fagerlie,...

Bærekraftige måltider i offentlige kjøkken

64 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. Her forteller Marte von Krogh og Hanne Ringstrøm om...

Erfaring fra bærekraftige innkjøp i Tysvær kommune

94 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. -Anne Dagsland, innkjøpssjef i Tysvær kommune, deler her sin...

Status og plan for innkjøp av mat og drikke ved OsloMet

55 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller Gunn-Sølvi Arveschoug, seksjonsleder...

Kjøkkentjenesten. Matomsorg og glede i Grimstad kommune

63 views 16. juni 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. Her forteller kjøkkensjef og enhetsleder I Grimstad commune,...

Kristin Reichborn-Kjennerud ønsker velkommen til Kjøp Bærekraftig-seminar

76 views 31. mai 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen ønsker prosjektleder og forsker ved AFI på...

Handlingsrom for innkjøp av mat

103 views 31. mai 2022

Dette foredraget er en del av seminaret som ble holdt 9.–10. mars 2022 i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller professor ved det juridiske fakultet...

Viken viser vei… med satsing på sunn, økologisk, bærekraftig mat!

128 views 27. mai 2022

Dette seminaret ble holdt i regi av forsknings- og innovasjonsprosjektet «Kjøp bærekraftig», et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. I denne videoen forteller anskaffelsesrådgiver i Viken fylkeskommune Lene Ulleberg om bærekraftsmål og...