HV - Helsevitenskap

Barn i forskjellige aldre

621 views 14. desember 2018

Psykiater og universitetslektor Anne Kristine Bergen snakker om barns utvikling i forskjellige alderstrinn.

Det går ikke an å skåne barn

235 views 14. desember 2018

Psykiater og universitetslektor Anne Kristine Bergen snakker om hvordan man kan snakke med barn i vanskelige situasjoner.

Utviklingspsykologi

620 views 14. desember 2018

Psykiater og universitetslektor Anne Kristine Bergen gir en kort innføring i utviklingspsykologi.

Tverrfaglig samarbeid M. Tørstad

1.237 views 18. desember 2018

Klinisk pedagog og familieterapeut Marit Tørstad forteller om sitt arbeid som koordinator for tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge i Lørenskog kommune. Hun belyser hvorfor det er viktig med tverrfaglig samarbeid.

Hva er en kohortstudie?

349 views 23. november 2018

ELI5 står for Explain Like I'm Five, så her får man en veldig lettfattelig forklaring på hva en kohortstudie er.

Kasus-kontroll-studier

495 views 23. november 2018

Dette er en ELI5-video, det står for Explain Like I'm Five, så her får man en enkel forklaring på hva en kasus-kontroll-studie er.

Kohortestudier vs Kasus kontroll-studier

428 views 23. november 2018

Her gjennomgås hovedforskjellene på kohortstudier og kasus-kontroll-studier. Denne videoen er på bachelornivå.

Kohortstudier vs. kasus-kontroll-studier for viderekommende

349 views 23. november 2018

Denne gjennomgangen er for viderekommende som alt kjenner til kohortstudier og kasus-kontroll-studier. ELI-PRO står for Explain Like I'm Professional. Det gjennomgås hvordan man beregner effekt i de ulike studiene. Stikkord er odds ratio, og relativ risiko.

Jan Grue om sin bok "Jeg lever et liv som ligner deres"

575 views 12. oktober 2018

Jan Grue i samtale med Per Koren Solvang med Jan Grues nye bok som utgangspunkt.

Verdighet

1.800 views 1. oktober 2018

Forsker og post doc Anne Kari Tolo Heggestad tar for seg verdighetsbegrepet innenfor sykepleie og etikk.

Ernæringskunnskap: energi, karbohydrater, fett, protein og vann.

1.312 views 24. august 2018

Denne filmen handler om hva slags stoffer mat og drikke tilfører kroppen og oppgaver disse forbindelsene har. Under fordøyelsen brytes maten ned til stoffer kroppen kan utnytte. Kosten gir oss ENERGI, KARBOHYDRATER, FETT, PROTEIN og VANN. Filmen kan ses i disse sekvensene, hvis en ikke ønsker å se alt på en gang. Ide, manus programleder og...

SYBA 1020 - 1 18H, Introduksjon til grunnleggende ernæringskunnskap

608 views 24. august 2018

Denne introduksjonsfilmen til grunnleggende ernæringskunnskap sier noe om hvorfor det er så viktig for sykepleiere å forstå sammenhengen mellom anatomi, fysiologi, biokjemi og kosthold. Mat og drikke er avgjørende for hvor godt immunforsvar klarer å holde kroppen frisk og fin. Kostholdet er like viktig for den mentale helsen som den somatiske.