FilMet
Hudens anatomi og fysiologi del 3 av 3
Publisert 2020 Førstelektor og lege, Mona Elisabeth Meyer tar oss gjennom hudens anatomi og fysiologi i denne forelesningsrekken. Videoene er en del av kurset Anatomi, Fysiologi og Biokjemi på Bokskapet.oslomet.no.
Hvordan bruke munnbind?
Publisert 2020 Kort video om hvordan du tar av og på munnbind på en korrekt måte. Videoen er laget av førsteamanuensis Borghild Løyland og universitetslektor Ida Hellum Sandbekken ved fakultet for helsevitenskap.
Annotering, referansehåndtering og deling
Universitetsbibliotekar Pål Magnus Lykkja fra UiO, forteller om Zotero og Hypothes.is. Det er annotering og referansehåndtering laget for å dele. Dette skaper nye sosiale kontrakter, og bidrar til den disrupsjonen vi nå ser i akademia med open education og open science.
Korrekt bruk av munnbind
Publisert 2020 Kort video om hvordan du tar av og på munnbind på en korrekt måte. Videoen er laget av førsteamanuensis Borghild Løyland og universitetslektor Ida Hellum Sandbekken ved fakultet for helsevitenskap.
Universitetsbiblioteket P35
Publisert 2020 Presentasjon av Universitetsbiblioteket i Pilestredet 35
UB informerer
Universitetsbiblioteket viser sine utlånssteder
5 personer om kunnskapsbasert praksis
Publisert 2020 I denne filmen møter du fem forskjellige personer og hører dem fortelle om hva kunnskapsbasert praksis betyr for dem i deres hverdag.
Evaluering – følger jeg trinnene?
Publisert 2020 Når vi setter i gang nye tiltak må vi også evaluere om den effekten vi ønsket å oppnå rent faktisk oppnås. Julianne Kvernstuen fremhever i den sammenhengen nytten av også å vurdere om man jobber kunnskapsbasert ved å se på om man har fulgt trinnene i kunnskapsbasert praksis.
Selvevaluering
Publisert 2020 Selvevaluering er et begrep som ofte benyttes i forbindelse med å vurdere om man selv eller avdelingen jobber kunnskapsbasert. Julianne Kvernstuen peker på viktigheten av å ha en kultur for å jobbe kunnskapsbasert og ha et blikk på kvalitetsforbedring som en del av daglig praksis.
Anvendelse synliggjort gjennom praksisveiledere
Publisert 2020 Innen kunnskapsbasert praksis kan begrepet anvendelse være litt vanskelig å få tak på. Julianne Kvernstuen har blant annet god erfaring med å synliggjøre hva som kan være til hinder for å anvende ny forskning i praksis og slik sett belyse en del av det vi tenker på som anvendelse.
Veiledning i kritisk vurdering
Publisert 2020 Det er ikke nødvendigvis enkelt å begynne å vurdere forskningsartikler kritisk, men i denne filmen gir Julianne Kvernstuen noen tips til hvordan man kan gripe det an.
Å veilede i litteratursøk
Publisert 2020 Å utfordre studenten til å finne relevante forskningsartikler ut fra kliniske problemstillinger opplevd i praksis er noe Julianne Kvernstuen har gode erfaringer med.