TKD - Teknologi, kunst og design

Beregning av pH-verdier i sterke syrer og baser

999 views 22. mai 2017

Denne videoen er mer enn 2 år gammel. Videoen retter seg mot nettkurset "Forkurs i kjemi" for deg som har kjemi på fagplanen på HiOA, men kanskje ikke hadde nok kjemi på vgs. Kurset lanseres i juni 2017.

Balansering av reaksjonsligninger. Støkiometri

7.588 views 22. mai 2017

Aggregattilstander. Hva skjer når karbondioksid i fast form (tørris) kombineres med vann?

408 views 22. mai 2017

Universell utforming i praksis 1/2

818 views 20. mars 2017

Denne videoen er mer enn 2 år gammel. Video 1 av 2. PPU student ved Institutt for estetiske fag, Ihra Lill Tviberg Scharning, snakker om hvordan universell utforming er en viktig faktor i hennes arbeid med kunst- og håndverksfaget.

Universal design: The-web-content-accessibility guidelines

571 views 10. mars 2017

This video is more than two years old.

Universal design: Use according to ISO

707 views 10. mars 2017

This video is more than two years old.

Å være med

522 views 9. mars 2017

Denne videoen er mer enn 2 år gammel. En film om bedring av læringsmiljø ved bruk av kunst som metode.

Å være med

631 views 2. mars 2017

Universell utforming: Design og etikk

673 views 8. mars 2017

Denne videoen er mer enn 2 år gammel. Filmen belyser universell utforming som fagbegrep.

Deconstructed screenprinting: mønster i tom silketrykkramme

863 views 8. desember 2016

Denne videoen er mer enn 2 år gammel. I eksempelet brukes bobleplast og tekstilmaling. I stedet for bobleplast kan man bruke hva som helst med tekstur. La tørke natten over, bruk deretter stamfortykkelse når mønsteret overføres til tekstil. Faglærer og «programleder» er Gitte Skjønneberg, høgskolelektor ved Institutt for estetiske fag.

Rusttrykk: tekstiltrykk med kjemisk reaksjon

797 views 8. desember 2016

Denne videoen er mer enn 2 år gammel. Bland vann og litt eddik i en bolle, og bløtlegg et tekstil i blandingen. Spre tekstilet utover et brett og legg på ulike gjenstander av jern. Legg deretter stoffet over gjenstandene og dekk til med et håndkle og plast (f.eks. en søppelsekk). La det stå natten over. Skyll og vask stoffet til slutt...

Personvern

868 views 2. mai 2016

Denne videoen er mer enn 2 år gammel. Denne filmen gir deg litt å tenke på når det gjelder personvern på internett.