NVH - Naturvitenskapelige helsefag

Symptomer på og utredning for kreft

130 views 10. mars 2023

Symptomer på kreft kan være så mangt, så når bør man oppsøke lege? Og hva skjer med deg hvis du skal utredes for kreftsykdom?

Kort om isotoper

614 views 10. mars 2023

Professor ved bioingeniørutdanningen, Morten Bjørgen, forklarer isotoper. Videoen inngår i læreverket Kjemiprepp på x.oslomet.no

Kort om atomer

824 views 10. mars 2023

Professor ved bioingeniørutdanningen, Morten Bjørgen, forklarer atomnummer og massetall. Videoen inngår i læreverket Kjemiprepp på x.oslomet.no

1 av 2: CT dose modulation

281 views 20. februar 2023

Del 1 av 2 i videoforelesning på engelsk om dose modulation in computer tomography.

Barneradiografi tittelvideo

230 views 15. november 2022

Tittel/reklamevideo for læreverket Barneradiografi på x.oslomet.no. OsloMetX - der lærebok møter nettkurs.

2 av 2: CT Dose Modulation

187 views 14. november 2022

Del 2 av 2 i videoforelesning på engelsk om dose modulation in computer tomography.

16 av 17: Strålevern og optimaliserte protokoller

457 views 24. oktober 2022

Dette er film 16 i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om strålevern, optimaliserte protokoller, sentrering og feltstørrelse. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

14 av 17: Sedering, angst- og- smertelindring

382 views 20. oktober 2022

Dette er film 14 i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om sedering, angst- og-smertelindring, og hvilket mulighetsrom man har for å legge til rette for en god radiologisk undersøkelse av barn. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

13 av 17: Angst -og- smertelindring

369 views 20. oktober 2022

Dette er film 13 i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om angst- og-smertelindring, og hvilket mulighetsrom man har for å legge til rette for en god radiologisk undersøkelse av barn. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

3 av 17: Barn som pasienter

436 views 20. oktober 2022

Dette er tredje film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen gir en kjapp gjennomgang av hva radiografer bør kunne om barn som pasienter. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

4 av 17: Barns fysiske utvikling

376 views 20. oktober 2022

Dette er fjerde film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om trekk ved barns fysiske utvikling som er spesielt nyttig for radiografer. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.

2 av 17: Barn er ikke små voksne

412 views 20. oktober 2022

Dette er andre film i en forelesningsrekke om barneradiografi som inngår i læreverket "Barneradiografi" på OsloMetX. Denne filmen handler om hvordan radiografer bør møte barn som skal til undersøkelse. Underviser er barneradiograf Bente Lagesen ved Rikshospitalet.