UB - Universitetsbiblioteket

Bibliotekarer svarer: Kildehenvisning

163 views 3. november 2023

Bibliotekarene, Maria og Roy Martin, svarer på ofte stilte studentspørsmål om referanser og kildehenvisning. Videoen inngår i Startpakka. En åpent tilgjengelig nettressurs for alle studenter, uavhengig av studiested. Du finner Startpakka på x.oslomet.no

Bibliotekarer svarer: Akademisk skriving

195 views 2. november 2023

Videoen inngår i StartPakka. En gratis nettressurs for alle studenter i hele landet. Du finner den på x.oslomet.no.

Lunsjpåfyll: Hemmelige møtesteder på 1950- og 1960-tallet

78 views 30. oktober 2023

Bli med på en reise i Oslo da sex mellom menn var forbudt. Hvor møttes mennene da? Hans Wiggo Kristiansen forteller. Allerede på 1950- og 1960-tallet, mens sex mellom menn ennå var forbudt ved lov, fantes det en omfattende infrastruktur av møtesteder i det offentlige rom hvor erotiske møter mellom menn kunne innledes og ofte fullbyrdes. De...

Få oversikt over pensum

117 views 29. september 2023

Ikke få panikk over alt pensum. Her ser du en smart måte å skaffe seg oversikt på. Lær mer i Startpakka på x.oslomet.no

Metode på estetiske fag

197 views 11. september 2023

Videoen er en introduksjon om metode på estetiske fag. Den er laget av Gina Stene, bachelorstudent ved Faglærer i design, kunst og håndverk.

Interaktiv tech

112 views 16. august 2023

Tekniske muligheter for - og erfaringer med - å lage interaktive oppgaver til studenter. Denne videoen inngår i PISA-kurset på OsloMetX /x.oslomet.no

Interaktiv ped

79 views 16. august 2023

Pedagogiske råd om - og erfaringer med - å lage interaktive oppgaver til studenter. Denne videoen inngår i PISA-kurset på OsloMetX /x.oslomet.no

Om interaktive oppgaver

84 views 16. august 2023

Tekk møter ped i interaktive oppgaver. Denne videoen inngår i PISA-kurset på OsloMetX /x.oslomet.no

Om interaktiv moro

88 views 16. august 2023

Det er klart man kan lage interaktive oppgaver som er morsome. Noen ganger trenger studentene nettopp det. Og det kan bidra med å flytte kunnskap fra kortidsminnet til langtidsminnet.

Fototips for mobil

99 views 5. juli 2023

Ta gode bilder med egen mobil. Bruk portrettmodus til alt mulig rart, tenk på lys og utsnitt. Denne videoen inngår i PISA-kurset på x.oslomet.no

Laste opp video i Panopto

154 views 9. mai 2023

Gabi Hurlen logger inn i Panopto for første gang, for å forsøke å laste opp en høykant-video. Denne videoen inngår i Nett-lett Læring – et registreringsfritt gratiskurs på OsloMetX

Nyhetskriterier UH-edition

182 views 9. mai 2023

Hvordan skriver du til studentene dine i Canvas? Får de bli litt kjent med deg? Og hvordan kan du, med lette grep, motivere til morsomere læring? Seniorrådgiver og medieviter, Gabi Hurlen, snakker om nyhetskriterier for akademikere. Videoen inngår i Nett-lett Læring – et registreringsfritt gratiskurs på OsloMetX.