LUI - Lærerutdanning

2/5 - Gestaltveiledning

98 views 18. mai 2020

I denne første av fire videoer, gjennomfører Tron Inglar veiledning etter gestaltprinsipper. Etter samtalen vises fokuspersonens vurdering og Tron Inglars oppsummering av den. Videoene bygger på boka Lærer og veileder, 1997: Oslo: Gyldendal akademisk.

3/5 - Reflekterende veiledning (kritisk orientert veiledning)

99 views 18. mai 2020

I denne andre videoen av fire, gjennomfører Tron Inglar et kort eksempel på reflekterende veiledning. Etter samtalen vises fokuspersonens vurdering og Tron Inglars oppsummering av den. Videoene bygger på boka Lærer og veileder, 1997: Oslo: Gyldendal akademisk.

4/5 - Rådgivning

77 views 18. mai 2020

I denne tredje videoen av fire, gjennomfører Tron Inglar et kort eksempel på rådgivning. Etter samtalen vises fokuspersonens vurdering og Tron Inglars oppsummering av den. Videoene bygger på boka Lærer og veileder, 1997: Oslo: Gyldendal akademisk.

5/5 - Mentoring - prosessorientert veiledning

101 views 18. mai 2020

I denne fjerde videoen av fire, gjennomfører Tron Inglar et kort eksempel på mentoring. Etter samtalen vises fokuspersonens vurdering og Tron Inglars oppsummering av den. Videoene bygger på boka Lærer og veileder, 1997: Oslo: Gyldendal akademisk.

1/5 - Innledning til karriereveiledning

87 views 18. mai 2020

Tron Inglar introduserer en læremiddelpakke i veiledning generelt og karriereveiledning spesielt. Læremiddelet består av fire eksempler på ulike veiledningsstrategier og en artikkel som omtaler strategiene. Han presenterer også seg selv og fokuspersonen, Sunniva. Videoene bygger på boka Lærer og veileder, 1997: Oslo: Gyldendal akademisk.

Skolen som organisasjon

1.170 views 25. mars 2020

"JMP ønsker å erstatte denne videoen, derfor upublisert pr i dag" NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL. Introduksjon til styring og organisasjonsbygging. Filmen retter seg mot rektorutdanningen.

Teamarbeid og teamutvikling

697 views 25. mars 2020

"JMP ønsker å erstatte denne videoen, derfor upublisert pr i dag" NB! DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL. Introduksjon til temaene teamarbeid og teamutvikling. Filmen retter seg mot rektorutdanningen.

Læreren Delali

520 views 25. februar 2020

Delali jobber som lærer på Ullevål barneskole og forteller om sin lidenskap til yrket.

Ledelse av utviklings- og endringsarbeid

126 views 31. januar 2020

Skolemiljø og ledelse

130 views 31. januar 2020

Interessert i rektorutdanning?

224 views 30. desember 2019

Forumteater i lærerutdanningen

339 views 4. november 2019

Hva er forumteater, og hvordan kan det aktivt brukes i lærerutdanningen? Videoen viser praktiske eksempler, og både lærere og studenter snakker om nytteverdi og erfaringer rundt konseptet.