2/6 Broen til framtiden 2018 - Grønt forbruk

NB!
DENNE VIDEOEN ER MER ENN TO ÅR GAMMEL.

Hva skal til for at nordmenn velger gjenbruk, reparasjon og deling fremfor å kjøpe nytt, og hvordan kan vi skape flere arbeidsplasser i sirkulærøkonomien? Visjoner, inspirerende initiativ og politisk debatt.
1 - Introduksjon ved Johanne Hauge
2 - Hvordan ligger vi an?
Statusoppdatering for norsk forbruk v/ Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, og Maren Esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.
3 - Hvor vil vi? Visjoner for fremtidens forbruk v/ Lan Marie Nguyen Berg, Byråd for miljø og samferdsel Oslo kommune, Camilla Gramstad, Miljø- og CSR-ansvarlig Virke, og Janne Gillgren, organisasjonsrådgiver i Naturvernforbundet og medlem av lokallaget på Nesodden.
4 - Hvilket tilbud finnes allerede innen gjenbruk, reparasjon og deling? Eksempler fra etablert næringsliv, og grønne gründere.
IKEA v/Anders Lennartsson, bærekraftsjef.
VIGGA.us A/S v/Vigga Svensson, bærekraftsentreprenør og medstifter (abonnementsbasert klesutleie)
Bergans v/Yngvild Ofstad, Bærekraftsjef
Tooler, verktøyutleie v
Åsgeir Helland
5 - Politisk debatt: Hvordan kan politikere og næringslivet legge til rette for mer gjenbruk, reparasjon og deling? v/Rasmus Ling, MDG Sverige, Trine Lise Sundnes, leder i Handel og kontor og Åsmund Aukrust, medlem av Energi- og miljøkomiteen på Stortinget for Arbeiderpartiet.